Tafelblad van eiken wagonplanken, 300 x 90, geborsteld, verlengd

Werkelijke afmetingen: 300 x 90 x 4 cm

Prijs: € VERKOCHT

Bladcode: 1606-04

[br]

Een uniek tafelblad met een geweldige uitstraling. Dit tafelblad is gemaakt van eiken wagonplanken. De meeste wagons hebben een vloer van 270cm breed. De planken liggen in de breedte van een wagon en hebben een lengte van 270cm. Vaak zijn de uiteinden van zo’n wagonplank versleten en moeten de meubelmakers de planken inkorten. Zo blijven er korte stukken over. Hiermee wordt een compositie van plankdelen gemaakt. Als de meubelmakers tevreden zijn over de compositie, dan worden de delen definitief aan elkaar gelijmd tot een tafelblad. Zo’n blad wordt een verlengd blad genoemd, de korte plankdelen zijn verlengd tot lange planken. Met deze techniek is bijna iedere denkbare lengte te maken.

[br]

Dit verlengde blad bestaat uit geborstelde en zeer licht geschuurde wagonplanken. Het blad was na productie nog erg mooi ruw en kon daardoor scherp aanvoelen en je liep het risico om een splinter in je vel te krijgen. We hebben dit tafelblad daarom al meteen een behandeling met Skylt laten geven zodat de splinters goed in matte lak ingekapseld zijn. Het blad is nog steeds heel ruw maar splintert niet meer. Daarmee is het geschikt als tafelblad in de woonkamer of als vergadertafel.

[br]

Wil je aan dit blad gaan werken? Dat kan best, maar als je een computer muis wilt gebruiken, dan moet je wel een muismat gebruiken.

[br]

Je kunt op de foto’s goed zien dat het blad gemaakt is van oude planken. Het zit vol met gebruikssporen. Het blad kan niet praten maar het hout toont zijn eigen verhaal en je kunt er heel goed een geschiedenis bij fantaseren.