Bewerkingen van het staal

Als je dan een set mooie poten of een onderstel hebt uitgekozen wil je natuurlijk dat het ook mooi blijft. Stalen onderstellen hebben een bewerking nodig want anders gaat er roest ontstaan.

Wij laten de poten zoals de U-vorm, X-vorm en Trapeziumvorm het liefst voorzien van een poedercoating.

Poedercoaten

Wij adviseren eigenlijk bijna altijd om de poten of onderstel te laten poedercoaten omdat we dat de beste methode vinden om het staal goed af te sluiten van de lucht en daardoor roest tegen te gaan. Poedercoaten kan in elke gewenste RAL kleur of in een transparante laag. Bij de transparantie laag blijf je het staal zien en eventuele lasnaden, slijpsporen etc. Dat geeft een industriële uitstraling. Met een RAL kleur kun je de poot aanpassen aan een andere kleur in je huis of een kleur die je mooi vindt. De poedercoater waar wij onze producten laten bewerken loopt voorop op het gebied van milieuvriendelijk produceren. Zo kunnen zij de producten behandelen met een watergedragen poedercoating.

Wat is poedercoaten?

Poedercoaten wordt ook wel poederlakken of poederverven genoemd. Het is een elektrostatische verfbehandeling. Via perslucht wordt negatief geladen poeder gespoten op een geaard stuk staal of onderstel. Hierdoor blijft de verfpoeder plakken. Om het permanent te maken wordt het in de oven gesmolten.

Olie

Het in de olie zetten van de poten is mogelijk maar dient wel zo af en toe herhaald te worden. Dit kan je zelf ook doen met een droge olie. De olie is vloeibaar wanneer het wordt aangebracht maar droogt op. De olie zorgt er voor dat er een laagje over het staal komt.

Verven

Verven is net zoals in de olie zetten ook een laagje aanbrengen op het staal. Ook dit kun je zelf doen met bijvoorbeeld een autoverf spuitbus.

Het is ook mogelijk om onderstellen in RVS of verzinkt te laten maken, dit is maatwerk dus als je hier mee verder wilt dan vragen wij een offerte voor je aan bij onze staalbewerkers.