Onderstellen

Een onderstel maakt je nieuwe tafel helemaal af!

Een tafelblad komt het beste tot zijn recht in je huis wanneer er een onderstel onder zit waar jij blij van wordt. Natuurlijk zie je het onderstel niet zo goed als het blad toch vormt de combinatie van tafel en onderstel een eenheid. Dikke of dunne materialen zorgen een andere indruk die je krijgt als je naar de tafel kijkt. Praktische zaken als afmeting en of een poot handig is als je er tegen aan zit zijn echter minstens zo belangrijk. Wij helpen je graag bij het bekijken van de mogelijkheden en we laten je graag voorbeelden zien zodat je de beste keuze kunt maken.

U-vorm, X-vorm en Trapeziumvorm poten

Wij hebben altijd een voorraad onderstellen van staal in verschillende modellen, bijvoorbeeld een U-vorm onderstel, een X-vom (kruispoot) of een trapeziumvorm. Wij vinden zelf de trapeziumvorm erg mooi en vooral ook praktisch omdat je er gemakkelijk bij aan de kopse kanten van de tafel kunt zitten. Deze poten of onderstellen ondersteunen over bijna de volledige breedte het tafelblad. Deze U, X en trapeziumvorm worden standaard onbehandeld geleverd maar we kunnen ze ook laten poedercoaten en dat kan in elke RAL kleur die je maar wenst.

Maatwerk frame

Het is ook mogelijk om een frame onder het blad te maken, dit frame wordt dan op maat gemaakt en je kunt zelf aangeven hoe je het wilt hebben, we adviseren je er graag bij. Deze frames laten we altijd poedercoaten om het staal te beschermen en je een langere levensduur van het onderstel te bieden.

Poedercoaten zorgt er voor dat er een laagje over het staal komt zodat het staal niet meer makkelijk kan oxideren. Het poedercoaten kan in iedere gewenste RAL kleur gepoedercoat worden maar ook in transparant.

Het frame zorgt er voor dat er zowel in de lengte als in de breedte voldoende ondersteuning is om het zware blad te dragen.

Houten onderstellen

Ben je op zoek naar een houten onderstel dan is dat ook mogelijk. Let er wel op dat de kosten voor een houten maatwerk onderstel veel hoger zijn dan een stalen onderstel. Dit komt doordat het hout veel duurder is dan het staal en de arbeidskosten om te maken bij houten onderstellen ook veel hoger ligt omdat het meer werk is om te maken.

Dus wil je een houten onderstel zoals bijvoorbeeld een kloosteronderstel, reken er dan op dat het wel eens meer kan kosten dan het blad. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden, we helpen je graag bij het vinden van de juiste poten of onderstel passend bij jouw tafelblad!