Tafels van oude eiken wagonplanken – Julian

De Oude Tafel verkoopt tafels van oud hout en stalen onderstellen. Onze meubelmakers selecteren uit het aanbod van oud hout de beste wagonplanken en woningbalken en maken hiervan de mooiste robuuste tafelbladen. Deze tafelbladen zijn los te koop of in combinatie met robuuste stalen poten of elegante stalen frames.

De Oude Tafel toont jou graag de vele mogelijkheden. Bezoek ons magazijn om direct een tafelblad uit voorraad te bestellen of om een indruk te krijgen van de soorten hout en kwaliteit van onze tafels. Wij begeleiden je graag bij de aankoop van een tafel op maat. De maximale lengte van een tafelblad is 450 cm. Ronde en vierkante tafels van oud hout zijn ook mogelijk.

De oorsprong van de eiken wagonplanken

Gescheidenis wagondelen

De oude eiken wagonplanken hebben een fantastische geschiedenis. Ze lagen jarenlang in wagons als deklaag of als wand. De wagondelen zijn soms wel 60 jaar oud! De weersinvloeden, het vuil, de diepe groeven en de bevestigingsgaten zorgen voor een robuuste uitstraling. 

Van deze oude wagondelen maken onze meubelmakers wagonplanken waarmee ze tafelbladen samenstellen door verschillende planken tot een mooi blad te verlijmen. Helaas zijn er de afgelopen jaren zoveel wagondelen verwerkt tot meubels dat het aanbod van ruwe wagonplanken nog maar beperkt is en de prijzen stijgen. De dikke planken van 6 cm zijn helemaal niet meer te vinden. De planken die we nu kunnen kopen hebben een dikte van ca. 4 cm. Doordat de planken tegenwoordig minder lang gebruikt worden zijn de huidige planken minder verweerd en geleefd dan de oudere 6 cm planken. Maar de uitstraling en gebruiksvriendelijkheid van de 4 cm planken zorgt voor dat we nog steeds prachtig materiaal hebben om een tafelblad van te maken.